Novosti

Donacija

Donacija

🎁Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uručio je, na današnjoj završnoj priredbi, Javnoj predškolskoj ustanovi „Zagorka Ivanović“ donaciju vrijednu 25.000 eura. Riječ je o opremi za kuhinju u objektu u Jabučkoj ulici.
👉Oprema obuhvata električnu paro-konvekcijsku peć, električni kazan od 150 litara, električni kiper od 80 litara, ljuštilicu za krompir i 10 komada gastro posuda.
📌Podsjetimo, gradska uprava je u prethodnom periodu obezbijedila brojne donacije za JPU „Zagorka Ivanović“. Zamijenjen je krovni pokrivač i oluci na oba objekta vrtića, saniran kanalizacioni sistem i dio plafonskog gipsa i laminata u hodničkim prostorijama centralnog vrtića.
🔺Takođe, Prijestonica je vrtiću donirala službeno vozilo, uredila postojeća igrališta, obezbijedila nabavku nedostajućeg mobilijara i sanirala ogradu oko vrtića.
🔹U toku je i tender za adaptaciju kotlarnice čija je procijenjena vrijednost oko 50.000 eura.
✅Gradska uprava je od 1. januara ove godine preuzela refundaciju troškova za pohađanje vrtića. Zahvaljujući programu besplatnog vrtića, sva djeca Cetinja, jedina u Crnoj Gori, imaju pravo na besplatno predškolsko obrazovanje.
.