Novosti

Posjeta ministarke prosvjete, nauke i inovacija

Posjeta ministarke prosvjete, nauke i inovacija

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, danas je posjetila Javnu predškolsku ustanovu “Zagorka Ivanović” na Cetinju.
Tokom posjete, ministarka je imala priliku da se upozna sa projektom “Razvoj rukometa u vrtićima” koji sprovodi Rukometni savez Crne Gore. Ovaj važan projekt ima za cilj promociju važnosti sporta među najmlađima i razvoj rukometnih vještina već u ranom djetinjstvu.
Pored toga, direktorica Maja Mićunović upoznala je ministarku se infrastrukturom i radom vrtića, te potrebama i izazovima s kojima se ova ustanova suočava i iznijela predloge za unapređenje infrastrukture.
Ministarka Jakšić-Stojanović izrazila je spremnost Ministarstva da nastavi uspješnu saradnju s vrtićima, kako bi se osigurali optimalni uslovi za djecu i osoblje. Ova posjeta predstavlja korak ka jačanju saradnje između Ministarstva i vrtića u cilju unapređenja kvaliteta predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori.
Spremnost ministarke da pruži podršku projektu “Razvoj rukometa u vrtićima” dodatno naglašava važnost brige o najmlađima. Njihov razvoj treba biti prioritet društva, a sport pruža sjajnu priliku za fizički, mentalni i socijalni razvoj djece od najranijih godina.
.