Novosti

Vrtić te zove u igre nove: Upis počinje 23. maja

Vrtić te zove u igre nove: Upis počinje 23. maja

Pod sloganom “Vrtić te zove u igre nove” Javna predškolska ustanova “Zagorka Ivanović” počela je s kampanjom za upis novih polaznika u vrtić i jaslice.

Prema riječima direktorice Maje Mićunović, cilj kampanje je promocija predškolskog vaspitanja i obrazovanja, razvoj intelektualnih, socio-emocionalnih i motoričkih sposobnosti kroz kvalitetno planirane i realizovane usmjerene aktivnosti.

Aktivnostima na Dvorskom trgu u ponedjeljak je obilježen početak kampanje upisa novih polaznika JPU “Zagorka Ivanović”. Na štandu su promotivno predstavljene aktivnosti pod sloganom “Vrtić te zove u igre nove” sa ciljem promocije značaja predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa posebnim naglaskom na upis djece RE populacije. Osim čestih terenskih posjeta romskom naselju, kroz akcije solidarnosti i obezbijeđen prevoz,  nastojimo pružiti svoj djeci jednake uslove za bezbrižno sticanje znanja kroz igru i druženje sa vršnjacima – istakla je Mićunović.

Konkurs za upis djece za školsku 2024/25. godinu, kako dodaje Mićunović, biće otvoren od 23. maja do 15. juna.

Za djecu koja su u prethodnoj godini pohađala vrtić nije potreban upis, već će roditelji/staratelji u posljednjoj sedmici avgusta potpisivati Ugovor za sljedeću školsku godinu. Elektronski upis u predškolske ustanove obavlja se preko portala www.upisi.edu.me. Potrebno je samo unijeti matični broj djeteta čime se iz baze podataka povlače ostali podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda Centra za socijalni rad i drugo – objasnila je Mićunović.

Detaljno uputstvo za elektronski upis,kako ističe, dostupno je na linku http://www.youtube.com/watch?v=gL5H4HeS8VI

Uporedo sa elektronskim, upis je moguće obaviti i u prostorijama Ustanove svakog radnog dana u periodu od 8 do 15 časova – naglasila je Mićunović.

Organizovanjem Proljećnog bazara, JPU Zagorka Ivanović 15. maja je obilježila Dan ustanove.

Bazar je realizovan u okviru Programa za preduzetništvo sa ciljem promocije realizovanih aktivnosti i produkata koje su posvećeno izrađivali mališani sa svojim vaspitačicama. Osim kreativnih radova, prikazani su i produkti u okviru Centra izvrsnosti koje krase nacionalni motivi i obilježja – objasnila je Mićunović.

Vrtić će i ove godine, kako je najavila, tokom juna mjeseca, organizovati Malu maturu predškolaca i Završnu priredbu u Sportskom centru.

M.S.